środa, 15 lutego 2017

Pulpety z kurczka w śmietankowym sosie z marchewką

Soczyste pulpety light w śmietankowym sosie marchewkowym.


Składniki:
3 marchewki, 100 ml śmietanki 30 %, suszona pietruszka
1 łyżka masła, suszona pietruszka, 250 ml wywaru z rosołu z kury,
opcjonalnie- mąka ryżowa


Sposób przygotowania:
Marchewkę pokrój w małą kosteczkę. Marchewkę podsmaż na maśle. Po kilku minutach dolej wywaru. Gotuj 20 minut na małym ogniu. Dopraw pieprzem i pietruszką. Sos zabiel śmietanką. 
Do sosu dorzuć pulpeciki i gotuj aż sos zgęstnieje. Jeśli się śpieszysz zagęść sos odrobiną mąki ryżowej.


Pulpeciki z sosem podaj z ulubionym makaronem.
 Polecam typu penne...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)