Soczyste pulpety light w śmietankowym sosie marchewkowym.
Składniki:
3 marchewki, 100 ml śmietanki 30 %, suszona pietruszka
1 łyżka masła, suszona pietruszka, 250 ml wywaru z rosołu z kury,
biały pieprz, pulpeciki light z kurczaka,
opcjonalnie- mąka ryżowa
Sposób przygotowania:
Marchewkę pokrój w małą kosteczkę. Marchewkę podsmaż na maśle. Po kilku minutach dolej wywaru. Gotuj 20 minut na małym ogniu. Dopraw pieprzem i pietruszką. Sos zabiel śmietanką.
Do sosu dorzuć pulpeciki i gotuj aż sos zgęstnieje. Jeśli się śpieszysz zagęść sos odrobiną mąki ryżowej.
Pulpeciki z sosem podaj z ulubionym makaronem.
Polecam typu penne...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)