Ciasto czekoladowe. Smaczne i spektakularnie proste.
Składniki:
1 cukier waniliowy
2 jajka
2 łyżeczki brązowego cukru
4 łyżki nutelli
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżka masła
1/2 łyżeczki kakao
1 łyżka mąki pszennej
Sposób przygotowania:
Małą okrągłą formę nasmaruj masłem i posyp mąką. Masło stop w rondlu. Oddziel żółtka od białek. Żółtka ubij z cukrem, cukrem waniliowym, letnim masłem i nutellą. Do masy dodaj mąkę i kakao. Na koniec do masy dodaj białka. Całość miksuj około 5 minut.
Ciasto piecz przez 10 minut w temperaturze 200 stopni C.
Po 10 minutach zmniejsz temperaturę do 170 stopni C i piecz kolejne 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)