czwartek, 15 grudnia 2016

Mini ciasto czekoladowe z nutellą

Ciasto czekoladowe. Smaczne i spektakularnie proste.


Składniki:
1 cukier waniliowy
2 jajka
2 łyżeczki brązowego cukru
4 łyżki nutelli
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżka masła
1/2 łyżeczki kakao
1 łyżka mąki pszennej


Sposób przygotowania:
Małą okrągłą formę nasmaruj masłem i posyp mąką. Masło stop w rondlu. Oddziel  żółtka od białek. Żółtka ubij z cukrem, cukrem waniliowym, letnim masłem i nutellą. Do masy dodaj mąkę i kakao. Na koniec do masy dodaj białka. Całość miksuj około 5 minut.


Ciasto piecz przez 10 minut w temperaturze 200 stopni C. 
Po 10 minutach zmniejsz temperaturę do 170 stopni C i piecz kolejne 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)