czwartek, 18 sierpnia 2016

Soczysty filet z kurczaka podawany na sałatce z dodatkiem limonki

Smaczny i szybki sposób na kolację z soczystą piersią z kurczaka.
 Filet z kurczaka zapiekany w torebce do pieczenia z dodatkiem aromatycznych ziół i masła.



Składniki:
1 filet z kurczaka, oliwa z oliwy,
dwa zmiażdżone ząbki czosnku, łyżeczka masła
Przyprawy do marynaty: papryka słodka, papryka cayenne, papryka wędzona, pieprz biały, bazylia, trawa cytrynowa, oregano, kurkuma,


Przyprawy połącz z oliwą.
Mięso przełóż do marynaty i odstaw minimum na 30 minut.
Piecz 40 minut w 180 stopni C z dodatkiem czosnku.


Składniki na sałatkę:
 mix ulubionej sałaty, pomidor,
 zielona cebulka, czerwona papryka Ramiro,
2 łyżki soku z limonki, 2 łyżki octu jabłkowo- balsamicznego,
3 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka łagodnej musztardy


Warzywa pokrój i poukładaj według własnego uznania.
W miseczce wymieszaj sok z limonki, ocet, oliwę i musztardę. Polej sałatę i warzywa.
 Na sałacie ułóż ciepłego fileta.
Polecam podawać z grzankami z czosnkiem, tymiankiem i pietruszką.
Mięso podlej sosem własnym.
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)