Smaczny i szybki sposób na kolację z soczystą piersią z kurczaka.
Filet z kurczaka zapiekany w torebce do pieczenia z dodatkiem aromatycznych ziół i masła.
Filet z kurczaka zapiekany w torebce do pieczenia z dodatkiem aromatycznych ziół i masła.
Składniki:
1 filet z kurczaka, oliwa z oliwy,
dwa zmiażdżone ząbki czosnku, łyżeczka masła
Przyprawy do marynaty: papryka słodka, papryka cayenne, papryka wędzona, pieprz biały, bazylia, trawa cytrynowa, oregano, kurkuma,
Przyprawy do marynaty: papryka słodka, papryka cayenne, papryka wędzona, pieprz biały, bazylia, trawa cytrynowa, oregano, kurkuma,
Przyprawy połącz z oliwą.
Mięso przełóż do marynaty i odstaw minimum na 30 minut.
Piecz 40 minut w 180 stopni C z dodatkiem czosnku.
Składniki na sałatkę:
mix ulubionej sałaty, pomidor,
zielona cebulka, czerwona papryka Ramiro,
2 łyżki soku z limonki, 2 łyżki octu jabłkowo- balsamicznego,
3 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka łagodnej musztardy
Warzywa pokrój i poukładaj według własnego uznania.
W miseczce wymieszaj sok z limonki, ocet, oliwę i musztardę. Polej sałatę i warzywa.
Na sałacie ułóż ciepłego fileta.
Polecam podawać z grzankami z czosnkiem, tymiankiem i pietruszką.
Mięso podlej sosem własnym.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)