Trzy zdjęcia. Trzy propozycje podania.
Kiedy przygotowuję cukinię z makaronem nigdy nie wiem jaki będzie efekt końcowy.
Zawsze smakuje... to fakt, bo baza nigdy się nie zmienia. Cukinia, czerwone pomidory, papryka to podstawa. Może i Ty dodasz coś od siebie ?
Kiedy przygotowuję cukinię z makaronem nigdy nie wiem jaki będzie efekt końcowy.
Zawsze smakuje... to fakt, bo baza nigdy się nie zmienia. Cukinia, czerwone pomidory, papryka to podstawa. Może i Ty dodasz coś od siebie ?
Składniki:
makaron ryżowy
3/4 dojrzałe pomidory
2 ulubione kiełbasy (wieprzowa, drobiowa)
4 małe cukinie
papryka czerwona
1 szalotka, 2 ząbki czosnku
liście świeżej bazylii
łyżka suszonych pomidorów, 2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz cytrynowy, trawa cytrynowa, oregano
czerwona papryka w proszku i cayenne, łyżka masła
1 łyżka oleju rzepakowego
oliwki faszerowane papryką- opcjonalnie
2 ulubione kiełbasy (wieprzowa, drobiowa)
4 małe cukinie
papryka czerwona
1 szalotka, 2 ząbki czosnku
liście świeżej bazylii
łyżka suszonych pomidorów, 2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz cytrynowy, trawa cytrynowa, oregano
czerwona papryka w proszku i cayenne, łyżka masła
1 łyżka oleju rzepakowego
oliwki faszerowane papryką- opcjonalnie
Cukinię pokrój w kosteczkę i smaż na oleju z czosnkiem i szalotką na złoty kolor. Dopraw solą, pieprzem, papryką i ziołami. Dodaj paprykę, kiełbaski i pomidory.
Po 5 minutach smażenia dorzuć suszone pomidory i koncentrat. Dodać masło, 1/2 szklanki wody i duś 20 minut na małym ogniu. Makaron ryżowy zalej wrzątkiem i podaj z potrawką.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)