Mieszanka kaszy jaglanej z brokułami plus kilka dodatków i jest pysznie. Pulpety z brokuła pięknie się prezentują. Są lekkie a jednocześnie bardzo sycące.
W sam raz na poniedziałkowy obiad.
W sam raz na poniedziałkowy obiad.
Składniki (ok. 10 pulpetów ):
1 ugotowany brokuł
4 kopiaste łyżki ugotowanej kaszy jaglanej (około 60 gr kaszy przed gotowaniem )
1 jajko
2 ząbki czosnku (drobno siekane)
2 łyżki siekanego koperku
1 duża łyżka bułki tartej
2 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz biały
1 ugotowany brokuł
4 kopiaste łyżki ugotowanej kaszy jaglanej (około 60 gr kaszy przed gotowaniem )
1 jajko
2 ząbki czosnku (drobno siekane)
2 łyżki siekanego koperku
1 duża łyżka bułki tartej
2 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz biały
Sposób przygotowania:
Brokuł zmiel blenderem. Dodaj pozostałe składniki. Wszystko dobrze wymieszaj. Dopraw do smaku. Formuj pulpety i przenieś je na rozgrzaną patelnię. Smaż na odrobienie oliwy po kilka minut z obu stron. Można też je upiec w piekarniku. Wystarczy 10 minut w temp. 180 stopni C.
Polecam podawać z sosem czosnkowym.
Brokuł zmiel blenderem. Dodaj pozostałe składniki. Wszystko dobrze wymieszaj. Dopraw do smaku. Formuj pulpety i przenieś je na rozgrzaną patelnię. Smaż na odrobienie oliwy po kilka minut z obu stron. Można też je upiec w piekarniku. Wystarczy 10 minut w temp. 180 stopni C.
Polecam podawać z sosem czosnkowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)