W moim domu cieszą się takim powodzeniem, że piekę je przynajmniej raz w tyg... Zawsze staram się coś zmienić w składnikach ...
Dzisiaj wersja z dodatkiem maki migdałowej... bez dodatku mąki pszennej...
Składniki: ok 30 ciasteczek
2 jajka, 2 łyżeczki cukru brązowego, 3 łyżki masła, 12 łyżek płatów owsianych
4 łyżki płatków jęczmiennych, 2 łyżki mąki owsianej, 6 łyżek mąki migdałowej
6 kostek siekanej gorzkiej czekolady 78%, 2 łyżki łupanego słonecznika
2 łyżeczki sody oczyszczonej , 2 łyżeczki nasion chia
Sposób przygotowania:
Jajka z cukrem ubij na puszysta masę. Do masy dodaj masło i ubijaj jeszcze 3/4 minuty.
Po kolei dodaj wszystkie składniki i połącz łyżką w zbitą masę. Nagrzej piekarnik do temperatury 170 stopni C. Na papierze do pieczenia formuj okrągło- płaskie ciasteczka. Piecz 15 minut.
Już po wystygnięciu smakują idealnie.
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń