poniedziałek, 16 października 2017

Owsianka z płatków ryżowych z karmelizowaną gruszką

Pomysł na idealne drugie śniadanie... pożywne i słodkie...
W szczególności polecam wielbicielom smaku gruszki z cynamonem.
Zawsze możesz je zabrać do pracy lub szkoły...



Składniki:
2/3 szklanki płatków ryżowych, 1 szklanka mleka 1,5 %
1 gruszka, 1 łyżeczka cukru trzcinowego, 1 łyżeczka masła
1 łyżeczka płatków migdałów, cynamon


Sposób przygotowania:
Płatki ryżowe zalej gorącym mlekiem i odstaw do wsiąknięcia. Gruszkę obierz i pokrój na plastry. Plastry gruszki gotuj 5 minut we wrzącej wodzie. Przełóż na rozgrzane masło i posyp brązowym cukrem. Podsmaż na złoty kolor z obu stron. Do słoiczka przełóż płatki i kawałki gruszki. Całość posyp migdałami i cynamonem. 
Miłego dnia...

4 komentarze:

  1. Pysznie wygląda i na pewno mega pysznie smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zazwyczaj karmelizowałam jabłka z cynamonem. Fajny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nawet całkiem fajny ten deser z gruszki :) Pysznie to wygląda ;)

    Pozdrawiam,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam owsianki :) Ciekawa jestem jak ta będzie mi smakować :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)