czwartek, 12 października 2017

Kasza bulgur z brokułami...


Zielono mi... Tak, tak na moim talerzu dzisiaj bardzo zielono...
Każdego dnia moją dietę staram się urozmaicać kaszami i makaronami. Żeby mi się nic nie "przejadło" stawiam na różnorodność. Dzisiaj pomysł na prosty obiad na bazie kaszy bulgur z dodatkiem zielonych brokułów. Taka wersja obiadowa dla smakoszy tego intensywnie zielonego warzywka.

Składniki:
1 czerwona cebula, 1 łyżka oleju kokosowego (lub masła), 1 kiełbaska drobiowa
1 ząbek czosnku,100 gr kaszy bulgur
1 brokuł



Sposób przygotowania:
Kaszę bulgur ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż siekane warzywa i kiełbaskę w plasterkach.
Brokuł gotuj w wrzącej wodzie nie dłużej niż 4 minuty.
Do kiełbaski dodaj ugotowaną kaszę. Podawaj z ciepłym brokułem.

Prosto, smacznie i zdrowo...

4 komentarze:

  1. Bardzo lubię kasze bulgur, brokuły również :) Jak dla mnie pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bajecznie. Aż ślinka cieknie. Ciekawy i prosty przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię szybkie dania :) Brokuły są przepyszne :)

    Pozdrawiam serdecznie,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)