wtorek, 10 października 2017

Deser jaglany z puszystym musem z banana i mango

Kolejny pomysł na słodki deser z cyklu "kasza jaglana"

Składniki: 
(2 porcje)
1 banan, 1 mango
100 gr ugotowanej kaszy jaglanej
100 ml śmietanki 19 % do ubijania
nasiona chia, kilka kostek kolorowej galaretki (dekoracja)
konfitura truskawkowa



Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną zmiksuj blenderem z 1/2 mango. 
Pozostałą część mango z bananem i śmietanką  ubij blenderem na puszystą masę.
Na spód salaterki wyłóż kaszę. Kolejno bitą śmietanę z mango i banana.
Dla kolorku między obie warstwy wyłożyłam odrobinę konfitury.
Dekoruj według uznania. Polecam kolorową galaretkę i nasiona chia.
Smacznego

6 komentarzy:

  1. Na taki deser jestem chętna :) Pysznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny deser. Bardzo lubię mango, za smak i śliczny kolor. I można deser zabrać do pracy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Smakowity deserek, fajnie się prezentuje ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)