poniedziałek, 3 kwietnia 2017

Wiosenna sałatka z penne i szpinakiem...

Szybka i prosta w przygotowaniu. Bardzo sycąca za sprawą kurczaka i makaronu, a przy tym delikatna dla podniebienia dzięki szpinakowi wiosenna sałatka.

Składniki:
150 gr makaronu penne, 200 gr młodego szpinaku
200 gr fileta z kurczaka, olej kokosowy, 2 ząbki czosnku
biały pieprz, 1 łyżeczka masła, papryka słodka, kurkuma
suszona pietruszka


Sposób przygotowania:
Kurczaka pokrój w grubą kostkę i dopraw przyprawami. Smaż na oleju kokosowym na złoty kolor. Minimum 15 minut.
W między czasie ugotuj makaron lekko al-dente. Na maśle podsmaż szpinak z gniecionym czosnkiem. Składniki wymieszaj w dużym naczyniu.
 

Delektuj się smakiem...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)