piątek, 7 kwietnia 2017

Wielkanocna sałata rzymska z jajami przepiórczymi

Lekka sałatka na stół wielkanocny. Tak smaczna, że z powodzeniem znajdzie swoich zwolenników i w twoim domu. W szczególności po obfitościach ciężkich dań wielkanocnych. Uwielbiam w niej jaja przepiórcze, które nadają sałatce fantastyczny smak.


Składniki:
1 główka kolorowej sałaty lodowej, 1/2  zielonego ogórka
pomidorki koktajlowe, 3 rzodkiewki, 10 jaj przepiórczych
zielony szczypiorek, oliwa z oliwek


Sposób przygotowania:
Jaja przepiórcze włóż do wrzącej wody i gotuj 5 minut. Po ugotowaniu jajeczka zalej zimną wodą i obierz je do połowy. Wtedy na sałatce ładniej się prezentują. Sałatę i warzywa umyj i oczyść.  
Na sałacie ułóż krojony ogórek, pomidorki, jajka i tartą na grubych oczkach rzodkiewkę.
Całość obficie skrop oliwą z oliwek. Na koniec posyp zielonym szczypiorkiem.


Smacznego...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)