piątek, 28 kwietnia 2017

Deser z kaszy jaglanej, mango i malin posypany prażonymi płatkami migdałowymi...

Dodatkową zaletą tego deseru po za smakiem jest fakt, że jest bez dodatku cukru.
Do przygotowania deseru potrzebujesz (2 porcje):
100 gr kaszy jaglanej, 150 ml mleka 0,5 %
ok 300 ml wody, 1 mango, łyżka jogurtu naturalnego light
8 sztuk malin, 2 łyżki migdałów, kilka kropli oliwy z oliwek
1 łyżeczka masła


Przygotowanie:
Kaszę zagotuj z mlekiem, masłem i wodą (50 ml ). Gotuj 15 min na bardzo małym ogniu co kilka chwil dolewając odrobinę wody. W tym czasie zmiel blenderem mango z jogurtem i upraż migdały z odrobiną oliwy.


Do naczynia przełóż ciepłą, ale nie gorącą kaszę. Na kaszę wyłóż maliny i mus z mango. Deser udekoruj prażonymi płatkami migdałów. Migdały fantastycznie podkreślają smak mango.
Smacznego.

4 komentarze:

  1. Lubię wszystko co zawiera kasze jaglaną. Twój deser wygląda mega smacznie.Porywam pucharek i pozdrawiam :))))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za miły komentarz i zapraszam na więcej... Mój mąż uwielbia kaszę jaglaną i często przygotowuje z niej różne deserki :)

      Usuń
  2. Pyszny deser i te malinki...uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Tak... Malinki dodają nie tylko super smak ale też śliczny kolorek :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)