środa, 12 kwietnia 2017

Babeczki ala' wielkanocne z bananami...

Jakiś czas temu zakupiłam wielkanocną formę na babeczki. Przyszła pora na stworzenie przepisu.
Trochę kombinacji i wyszło całkiem fajnie.
Delikatne, puszyste i mokre w środku...  Sami zobaczcie...


Składniki: ( 6 babeczek )
2 bardzo dojrzałe banany, 2 jajka, 1/2 łyżeczki skórki z pomarańczy
1 łyżeczka miodu płynnego, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
70 gr mąki jaglanej, 1 płaska łyżki mąki pszennej
kilka jagód amerykańskich (opcjonalnie)


Sposób przygotowania:
Banany zmiel blenderem. Żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i miodem.
Dodaj skórkę z pomarańczy, obie mąki i proszek do pieczenia. Białka ubij na sztywna masę i dodaj do pozostałej masy. Całość delikatnie połącz łyżką do wypieków. Masę przełóż do form i piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni C.


Do wybranych babeczek opcjonalnie dodaj kilka sztuk jagód.
Smacznego...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)