czwartek, 30 marca 2017

Wielkanocne jajo faszerowane gotowanym jajkiem z dodatkiem zielonej rzeżuchy

Do przygotowania ala' wielkanocnego jaja głównie
potrzebujesz mielonego fileta z kurczaka, jajko i odrobinę kreatywności kulinarnej.
 Zapewniam, że danie pięknie prezentuje się na Wielkanocnym stole.
Zobaczcie sami...


Składniki:
250 gr mielonych filetów z kurczaka, 1 jajko
2 łyżki oleju rzepakowego, rzeżucha moja rzeżucha
sól, biały pieprz, kurkuma, słodka papryka, suszona pietruszka
1 łyżeczka oleju kokosowego



Sposób przygotowania:
Jajko włóż do letniej osolonej wody i gotuj 8 minut licząc od momentu zagotowania wody. Mięso dokładnie wymieszaj z przyprawami i olejem. Na folie spożywczą wyłóż mięso i jajko jak na zdjęciach powyżej.  Jajko dokładnie owiń mięsem i folią. Gotuj na małym ogniu we wrzącej wodzie nie krócej niż 10 minut. Po ugotowaniu wielkanocne jajo z kurczaka wyciągnij z folii i podsmaż na oleju kokosowym.


Jajo z kurczaka możesz podać w całości na rzeżuszce lub w formie grubszych plastrów. W każdej formie danie wspaniale się prezentuje.


Smacznego...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)