środa, 15 marca 2017

Placuszki babanowe z kakao z mąki ryżowej

Dziś na śniadanko placuszki, które od dawna nawiedzały moje myśli. Z mocnym posmakiem bananów i lekką nutką kakao smakują rewelacyjnie. Idealne na ciepło i na zimno.

Składniki:
2 dojrzałe banany, 1 łyżeczka cukru waniliowego
1 łyżeczka płatków jaglanych, 1/2 łyżeczki sody
2 łyżki mąki ryżowej, 1 jajko, 1 łyżka masła
1 łyżeczka kakao


Sposób przygotowania:
Masło rozpuść i odstaw do wystygnięcia. Banany zmiel blenderem. Mus bananowy połącz z jajkiem, cukrem, kakao, mąką, sodą i płatkami. Składniki dokładnie wymieszaj, na koniec dolewając masło.
Smaż na patelni nie przywierającej bez dodatku tłuszczu. Podawaj posypane cukrem pudrem z ulubionymi owocami. Ja dziś stawiam na kiwi.
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)