poniedziałek, 27 marca 2017

Makaron serduszka z potrawką z marchewki i cukinii

Szybki plan na dzisiejszy obiad. Makaron serduszka z cukinią i marchewką, który smakuje wspaniale ze świeżym szczypiorkiem z wyrazista nutką czosnku. Obiad w 15 minut na każdy dzień tygodnia.

Składnika (2 porcje):
2 łyżeczki oleju kokosowego, 1 marchewka, 1 cukinia
300 gr makaronu serduszka, 1 łyżeczka drobno siekanego szczypiorku
1 łyżeczka masła, 1 łyżeczka koncentratu, oregano
słodka papryka, 3 ząbki czosnku, biały pieprz


Sposób przygotowania:
Marchewkę i cukinię obierz obieraczką do "warzyw i ziemniaków" do samego końca.
Na oleju podsmaż tartą marchewkę. Po chwili dodaj siekany czosnek i cukinię. Po 5 minutach  
smażenia dolej 100 ml wody, koncentrat i duś 5 minut pod przykryciem.  Dodaj masło, przyprawy i szczypiorek. Smaż kolejne 5 minut. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Podawaj z ciepłą potrawką.


Opcjonalnie możesz dodać kawałki smażonego kurczaka czy ulubioną szynkę.
Smacznego...

2 komentarze:

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)