poniedziałek, 20 marca 2017

Kasza jaglana podana z musem bananowym i kiwi

Dziś owsianka z kaszy jaglanej. Owsianka bez dodatku cukru, za to z dużą ilością owoców.
Tym razem kiwi i banany.

Składniki:
50 gr kaszy jaglanej, 250 ml mleka 0,1 %
1/2 laski wanilii, banan, kiwi
1 łyżeczka masła, płatki migdałów


Sposób przygotowania:
Kaszę zmiel blenderem. Gotuj z mlekiem, wanilią i masłem 15 minut na małym ogniu.
W razie konieczności dodaj wody gdy owsianka zbyt szybko zgęstnieje.
Kiwi i banana osobno zmiel na musy owocowe.


Ciepłą owsiankę podaj z musami owocowymi. 
Śniadanie ozdób kawałkami kiwi i płatkami z migdałów.
Miłego dnia...


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)