sobota, 11 marca 2017

Comber z królika z żółtymi ziemniakami podany obok zielonego brokuła.

Dziś delikatnie przyprawiony comber z królika z gotowanym brokułem, 
pieczonymi ziemniaczkami i łagodnym sosem czosnkowym.
Zdrowo, pysznie i smacznie. Zresztą, zobaczcie sami...


Składniki:
1/2 gotowanego brokułu, 3 ząbki czosnku, 1 comber z królika,
6 żółtych ziemniaków (pochodzenia włoskie) 
1 łyżka oleju kokosowego, 50 ml białego wina, łyżeczka masła
tymianek (świeży lub suszony), sól, pieprz biały, 100 ml jogurtu naturalnego


Sposób przygotowania:
Comber zarumień na maśle. Królika razem z masłem przełóż do naczynia żaroodpornego.
 Dodaj białe wino, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz i tymianek. Piecz pod przykryciem godzinę w temperaturze 190 stopni C.
Ziemniaki obierz i przekrój na połówki. Gotuj 15 minut w lekko osolonej wodzie. Kolejno podsmaż je na rozgrzanym oleju kokosowym. Pozostały czosnek połącz z jogurtem naturalnym.


Królika podaj z gotowanym brokułem obok łagodnego sosu czosbkowego.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)