piątek, 31 marca 2017

Bananowe babeczki śniadaniowe

Idealne na ciepło i na zimno.
 Mus bananowy sprawia, że są puszyste i wilgotne w środku.

Składniki (4 babeczki):
2 dojrzałe banany, 1 łyżeczka cukru waniliowego
1 łyżeczka płatków jaglanych, 1/2 łyżeczki sody
2 łyżki mąki ryżowej, 1 jajko, 1 łyżka masła
1 łyżeczka kakao


Sposób przygotowania:
Masło rozpuść w rondlu. Banany zmiel blenderem. Wszystkie składniki połącz w miseczce i dokładnie wymieszaj. Ciasto przelej do ceramicznych forem na babeczki wysmarowanych masłem. Wierzch babeczek posyp odrobiną płatków owsianych. Piecz 20 minut w temperaturze 200 stopni C.
Smacznego...


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)