sobota, 11 lutego 2017

Zupa krem kalafiorowo- brokułowa

Dziś zupa kalafiorowo- brokułowa zabielana śmietanką 30 %.
 Taka delikatna, warzywna i szybka w przygotowaniu.
Po prostu pyszna.


Składniki:
500 ml rosołku z kury, 100 gr kalafioru, 50 gr brokułu,
1 ziemniak, 2 marchewki, 50 ml śmietanki 30 %,
1 łyżka masła, zielona pietruszka, sól, pieprz


Warzywa ugotuj w wywarze zaczynając od marchewki i ziemniaków. 10 minut przed końcem gotowania dodaj kalafior i brokuły. Do zupy dodaj śmietankę i masło. Zupę zmiksuj blenderem.
Jeśli trzeba dopraw solą i pieprzem. Zupę krem podaj z ulubionym pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)