piątek, 10 lutego 2017

Sałatka z królika z grzankami i pieczonymi burakami

Idealna na lekki obiad dla prawdziwych smakoszy mięsa z królika.
Zapiekane buraki nadają sałatce słodkiego aromatu, zaś sycące grzanki z masłem
 wspaniale dopełniają całości.


Składniki:
Mięso z królika pieczone z białym winem według przepisu na
3 średniej wielkości buraki, łyżeczka oleju ryżowego lub rzepakowego,
kilka kromek czerstwego pieczywa, 1 łyżka masła


Buraki obierz i pokrój w średniej wielkości kawałki. Skrop oliwą dokładnie wymieszaj i piecz w piekarniku 40 minut w temperaturze 190 stopni C. Chleb pokrój  w kawałki i podsmaż na maśle.
Upieczone mięso dokładnie obierz i przełóż do miski. Dodaj upieczone buraki i grzanki.
Podlej oliwą, wymieszaj i ciesz się smakiem.


Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)