sobota, 18 lutego 2017

Risotto z kaszy jaglanej z mango

Ciekawy sposób na deser dla miłośników kaszy jaglanej i mango.
Zachęcam do przygotowania...


Składniki:
50 gr kaszy jaglanej, 150 ml mleka 0,5 %,
150 ml ciepłej wody, 1 łyżka masła, 1/2 mango,
1 łyżka gorzkiej czekolady


Sposób przygotowania:
 W rondlu roztop masło. Do masła dorzuć kaszę jaglaną. Kolejno zalej po 50 ml wody i mleka.
Gotuj na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, dolewając wody i mleka.
Gdy całość wody i mleka wyparuje kasza powinna być gotowa do podania.
W między czasie zmiksuj owoc mango i potrzyj czekoladę. Mango i czekoladę wyłóż na jeszcze ciepłą kaszę, ale nie gorącą. Smacznego...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)