sobota, 18 lutego 2017

Pulpety z kaszą bulgur

Uwielbiam kaszę bulgur i mięso z kurczaka.
 Pulpety z połączania tych dwóch składników smakują rewelacyjnie.


Składniki:
300 gr mielonego fileta z kurczaka, 2 duże łyżki kaszy bulgur, 
2 ząbki czosnku, 1 żółtko, 3 łyżeczki bułki tartej,
papryka słodka, kurkuma, pieprz biały, oregano,
2 suszone pomidory, olej rzepakowy


Sposób przygotowania:
 Kaszę bulgur ugotuj według przepisu na opakowaniu. 
Suszone pomidory pokrój w drobną kostkę. 
Wszystkie składniki przełóż do dużej miski, dodaj 2 łyżki oleju i wymieszaj.
Uformuj pulpety i obsmaż na oleju z obu stron na złoty kolor. Następnie mięso przełóż
 do piekarnika i piecz jeszcze 15 minut w temperaturze 180 stopni C.


Smacznego...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)