wtorek, 7 lutego 2017

Makaron ryżowy w sosie pomidorowym zabieanym mleczkiem kokosowym

Mleczko kokosowe, pomidory i krewetki to niezapomniana dla podniebienia harmonia smaków.
Obiad szybki i prosty w przygotowaniu. 
Przekonajcie się i zróbcie to sami.


Składniki:
150 gr krewetek, 2 zielone cebulki, 3 ząbki czosnku,
1 puszka całych pomidorów bez skórki, 80 gr mleczka kokosowego,
100 gr makaronu ryżowego, 3 łyżki sosu sojowego, 1 łyżka oleju kokosowego,
liście sałaty, młody szpinak i pomidorki koktajlowe do dekoracji

Przyprawy: papryka cayenne, biały pieprz, sól morska,  suszony seler i pietruszka


Białą część cebulki podsmaż na oleju. Po chwili dodaj krewetki. Dopraw sosem sojowym. Pomidory zmiel blenderem i przelej do krewetek. Do wywaru dodaj zmiażdżony czosnek. Całość zabiel mleczkiem kokosowym i dopraw przyprawami. Na koniec dodaj makaron ryżowy i delikatnie mieszając zaczekaj aż makaron pochłonie sos.
Makaron udekoruj zieloną cebulką.

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)