piątek, 17 lutego 2017

Domowy makaron ala pierogowy z dodatkami...


Domowy makaron z listkami świeżej bazylii, suszonych pomidorów 
i odrobiną chudej wieprzowiny duszonej na maśle i białym winie...
Mmm...


Składniki:
150 gr domowego ala makaronu pierogowego 
 100 gr mielonego schabu, 4 łyżki suszonych pomidorów,
50 ml białego wina, 1 łyżka masła,
10 listków świeżej bazylii, pieprz biały


Sposób przygotowania:
Bazylię i suszone pomidory drobno posiekaj. Na maśle podsmaż mięso doprawione pieprzem. Całość duś z białym winem 15 minut. Do mięsa dodaj bazylię i pomidory.
Makaron ugotuj i przełóż do potrawki. Podawaj ze świeżymi listkami bazylii.
Smacznego...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)