wtorek, 31 stycznia 2017

Sandacz podany na puree z selera

Filet z sandacza podany na puree z selera. Ryba z prostymi  dodatkami.
Gotowana marchewka z prażoną kaszą owsianą pęczak.


Składniki:
2 filety z sandacza ze skórą, 3/4 marchewki, 
100 gr prażonej kaszy owsianej pęczak, 25 gr masła,
1 szklanka mleka 0.5 %, 1/2 szklanki wody, 1/2 selera

Przyprawy:
sól morska, pieprz cytrynowy, suszony koper i por


Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Seler obierz i ugotuj do miękkości w mleku z wodą. Rybę przypraw, nasmaruj masłem i piecz w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C maksymalnie 15 minut. Ugotowany seler odcedź i zmiel blenderem z pozostałym masłem.
Rybę podaj na puree z kaszą i marchewką.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)