sobota, 14 stycznia 2017

Pałki z kaczki z miodem i świeżym tymiankiem

Zamiast rosołu ze skrzydełek z kaczki  przyrządzi chrupiące pałki zapiekając je w słodkim sosie z płynnego miodu z dodatkiem zielonego tymianku.
 Proste, a może wprowadzić ciekawą zmianę w Twoim jadłospisie.
 
Składniki:
4 palki skrzydełek kaczki
kilka gałązek świeżego tymianku
3 łyżki płynnego miodu
sól, pieprz cayenne
1 łyżka oleju


Sposób przygotowania:
Mięso dokładnie umyj i przypraw. Podsmaż 10 minut na rozgrzanym tłuszczu.
Gdy mięso się już zarumieni przełóż je do woreczka zalej tłuszczem z patelni. Dodaj miód i tymianek.
Całość piecz w zamkniętym woreczku przez około 40 minut w temperaturze 200 stopni C.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)