poniedziałek, 30 stycznia 2017

Indyk z warzywami na komosie ryżowej

Komosa ryżowa z fasolką wielokwiatową, marchewką i odrobiną selera.
Prosto lekko i smacznie. 


Składniki:
1/3 szk komosy ryżowej, 300 gr fileta z indyka,
3 ząbki czosnku, 50 gr selera, 1 duża marchewka,
150 gr fasolki wielokwiatowej, olej ryżowy, masło- opcjonalnie

Przyprawy:
suszona pietruszka, imbir, sól, papryka słodka, świeżo mielony pieprz


Komosę ugotuj 12 minut we wrzątku na małym ogniu. Marchewkę, fasolkę i seler pokrój w średniej wielkości kawałki.
Fileta z indyka pokrój w paseczki, dopraw i podsmaż na oleju ryżowym. Mięso odstaw, a na patelni podsmaż warzywa. Gdy warzywa się zarumienią dodaj do nich mięso i kaszę.
Dopraw według uznania. Opcjonalnie dodaj łyżkę masła.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)