poniedziałek, 12 grudnia 2016

Omlet z kabanosem i świeżym tymiankiem

Pyszne śniadanie na wspaniały początek dnia.
Nie ma co się rozpisywać, to trzeba zobaczyć, a potem zrobić i zjeść.


Składniki:
3 jajka
3 cienkie kabanosy drobiowe z dodatkiem wieprzowiny
4 gałązki świeżego tymianku
sól morska, świeżo mielony pieprz czarny
1 łyżeczka masła
1/2 cebuli bardzo drobno siekanej


Sposób przygotowania:
Kabanosy pokrój w małe kawałki.
Jajka dokładnie rozczep i połącz z kiełbaskami, tymiankiem i cebulką.
Dopraw solą i pieprzem.


Na patelni rozpuść masło. Do rozgrzanej patelni wlej jajka. Delikatnie zamieszaj, a następnie przekładaj jajka drewnianą łopatką tak aby utworzyć omlet.
Omlet podaj ze świeżymi pomidorami i gałązkami tymianku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)