czwartek, 24 listopada 2016

Zawijasy z ciasta francuskiego

Ciasto francuskie posmarowane sosem pomidorowym zapiekane z serem szynką i paróweczkami.


Składniki:
275 gr ciasta francuskiego
sos pomidorowy (przepis na sos w linku poniżej)
http://czarywkuchni1010.blogspot.co.at/2016/11/sos-pomidorowy-idealny-do-pizzy.html
6 plastrów szynki długo dojrzewającej
3 plastry sera żółtego

Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie posmaruj sosem pomidorowym. Ciasto podziel na trzy części, krojąc je w poprzek. 
Rolady zwiń i piecz 20 minut w temperaturze 190 stopni C.
 

Po 20 minutach rolady podziel na duże plastry i piecz jeszcze ok 10 minut w tej samej temperaturze.


Zawijasy wyjmij z piekarnika i odstaw do wystygnięcia na kilka minut.


Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)