sobota, 5 listopada 2016

Rogaliki light z nutellą

Szybkie i proste w przygotowaniu rogaliki z ciasta francuskiego, które idealnie się przechowują.


Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego (ja wybrałam ciasto light) 
 nutella 
4 kostki drobno startej gorzkiej czekolady
oliwa z oliwek lub jajko do posmarowania rogalików


Ciasto  kroimy na podłużne trójkąty. 
Nutellę nakładamy na szerszą część wyciętego trójkąta i zwijamy nadając ciastu kształt rogalika. Ciasto zwijamy tak aby na koniec czubek trójkąta był na dole rogalika.
Rogaliki posmaruj oliwą bądź jajkiem, a następnie posyp czekoladą.
Rogaliki włóż do nagrzanego piekarnika i piecz według instrukcji na opakowaniu ciasta francuskiego.


Rogaliki idealnie przechowują się w zamkniętym pudelku nawet do pięciu dni, choć w moim domu najczęściej wszystkie znikają  już na drugi dzień.


Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)