środa, 19 października 2016

Salatka z białej kapusty z zielonym szczypiorkiem

Polecam  jako idealny dodatek do każdego obiadu.


Składniki:
1/2 Brunświckiej białej kapusty 
(mogą być także inne rodzaje kapusty, lecz szczególnie polecam tę)
2 zielone cebulki łącznie z zielonym szczypiorkiem
1 jabłko
3 średniej wielkości marchewki
1 łyżka majonezu, 
1 łyżka jogurtu naturalnego
2 łyżki octu malinowego
sól, pieprz cytrynowy, pieprz biały, suszona pietruszka


Sposób przygotowania:
Sałatę posiekaj nożem.
Marchewkę i jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Dodaj posiekana zielona cebulkę.
Z majonezu, jogurtu i octu przygotuj sos.
Dopraw przyprawami.
Połącz sos ze składnikami sałatki i odstaw do lodówki na minimum 30 minut.

Idealna do mięs, zapiekanek i gulaszy.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)