poniedziałek, 10 października 2016

Kotleciki z kaszy jaglanej z zapiekanymi ziemniakami

Magia mięsa mielonego polega na tym, że można z niego stworzyć wiele wspaniałych i różnorodnych dan.
Poniżej przedstawiam kolejną odsłonę pomysłu na obiad z mięsem  mielonym i kaszą jaglaną w roli głównej.


Składniki: (12 kotletów)
250 gr mięsa mielonego
100 gr ugotowanej kaszy jaglanej
1 jajko
natka pietruszki
2 ząbki czosnku
1 zeszklona cebula na maśle
pieprz czarny, sól, kucharek, 
3 łyżki bułki tartej
olej rzepakowy


Połącz składniki i formuj małe mielone.
Piecz w piekarniku na pergaminie nasmarowanym olejem w temperaturze 200 stopni C.
Po 15 minutach obróć mielone i piecz kolejne 15 minut.
Kotlety powinny zarumienić się z obu stron.


Kotleciki podawaj z zapiekanymi ziemniakami przyprawionymi rozmarynem, papryką czerwona i papryką cayenne z dodatkiem oliwy z oliwek.


Całość podaj z ulubionym keczupem.


Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)