wtorek, 16 sierpnia 2016

Obiad w ogrodzie- tradycyjne gołąbki

Klasycznie faszerowana kapusta farszem, którego podstawą są ryż i mięso mielone.
Wspaniały pomysł, który doskonale sprawdza się na imprezach rodzinnych.


Składniki:
 liście jednej zaparzonej kapusty,
2 woreczki ryżu, 
(polecam proboiled)
400 gr wieprzowego mięsa mielonego, sól, pieprz, vegeta,
1 szklanka drobiowego wywaru rosołowego,
 łyżka masła.


 Mięso połącz z lekko podgotowanym ryżem. Przypraw solą, pieprzem i vegetą. 
Farsz zwijaj w liście kapusty.
Gołąbki ułóż na wcześniej wyłożonej liśćmi brytfannie. Wlej wywar i dodaj masło. Całość gotuj na małym ogniu około 2 h. Od czasu do czasu podlej wodą.


Podawać z dodatkiem sosu pomidorowego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)