środa, 17 sierpnia 2016

Marchewka z wątróbką

Nie przepadasz za wątróbką ? Wiesz jednak, że powinnaś ją wprowadzić do domowego menu? 
Dlaczego?
Przede wszystkim ze względu na jej pozytywny wpływ na nasze zdrowie.
Poniżej  pomysł na klasycznie przygotowaną wątróbką wieprzową z dodatkiem puree ziemniaczanym i sałatką z marchewki i pora.



Wątróbkę posól i popieprz. Delikatnie podsmaż z cebulką na wybranym przez Ciebie tłuszczu.
Smaż 30 minut. Na koniec delikatnie oprósz mąka i zalej odrobiną wody, tak aby powstał sos.
Moja rada: Pół godziny przed smażeniem namocz wątróbkę w mleku.


Składniki na sałatkę:
 3 duże starte marchewki, 1 pokrojony por,
 łyżka majonezu lub jogurtu naturalnego,
Składniki dopraw sola, pieprzem i dokładnie wymieszaj.

Prosty obiad podany w ciekawy sposób.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)