środa, 31 sierpnia 2016

Kotleciki faszerowane serem podane na makaronie ryżowym z warzywami

Puszyste i chrupiące mięso mielone faszerowane żółtym serem.
Wybierz ser, który dobrze się topi pod wpływem temperatury.


Składniki:
250 gr wieprzowego mięsa mielonego
 1 duża marchewka pokrojona w paseczki
 posiekany por
 1/2 puszki z mieszanka kukurydzy, groszku i czerwonej fasolki
 oliwa z oliwek,  zielona cebulka
 4 kawałki sera żółtego
łyżka masła
 sól, pieprz, czerwona papryka, oregano, papryka cayenne
 jajko
 3 łyżeczki bułki tartej, 2 ząbki czosnku
po 1 łyżce sosu rybnego i teriyaki


Dodatkowe: 1 paczka zaparzonego chińskiego makaronu ryżowego.


Sposób przygotowania:
Mięso wymieszaj z jajkiem, łyżką bułki tartej, zmiażdżonym czosnkiem i przyprawami.
Mięso nafaszeruj serem obtocz w bułce i smaż na rozgrzanym tłuszczu. 
Na oliwie podsmaż marchewkę, por i zieloną cebulkę. Dodaj makaron i warzywa z puszki.
Makaron przypraw solą i pieprzem- najlepiej cytrynowym.
Do makaronu dodaj sosy i masło. Makaron odstaw i podaj z klopsikami po 10 minutach.

Smacznego

1 komentarz:

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)