czwartek, 11 sierpnia 2016

Ala cordon bleu z krążkami z batatów

Dzisiejszy pomysł na obiad.


Składniki:
1 pojedynczy filet z kurczaka, 1 żółtko połączone z 4 łyżkami mleka ,
pół łyżeczki vegety, 1/2 szklanki bułki tartej,
olej rzepakowy, 2 pokrojone w krążki bataty,
 2 plastry szybki długo dojrzewającej,
kilka plastrów żółtego sera, oliwa z oliwy,
 sól, pieprz, czerwona papryka, oregano, świeży rozmaryn


Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka przekrój na pół.
Kolejno delikatnie natnij środek piersi i nafaszeruj serem i szynką.
Tak przygotowane mięso posól i popieprz.


Ziemniaki polej oliwą z oliwy i dopraw sola, pieprzem, rozmarynem, czerwona papryka i oregano. Wstaw do piekarnika na około 30 minut.
Ziemniaki powinny nabiorą złocistego koloru i chrupkości.
Cordon blue panieruj jajkiem z dodatkiem mleka i vegety. Oprósz w bułce tartej. Mięso smaż na rozgrzanym oleju około 3 minuty z każdej strony
. Następnie wstaw do piekarnika na kolejne 20 minut.


Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarze i zapraszam ponownie :)